Träning

tränaJust nu är jag helt utmattad. Har varit och tränat innebandy och det var ett tag sen jag var med sist och det märks på konditionen kan jag säga. Om man har kommit i form ska man till varje pris försöka hålla sig där också, annars blir det som att börja om lite grann igen när man återupptar träningen.

Det har varit så mycket nu med lägenhetsletandet och allt så jag har inte riktigt haft tid och ork med innebandyn de senaste månaderna. Men nu så ska jag komma igång igen tänkte jag. Innebandy är ju så otroligt kul att man inte direkt behöver släpa sig dit, som man behöver om man ska gymma. Innebandy ger ju också så himla mycket. Det är en mer fysisk sport än vad många tror och sen springer man ju i stort sett konstant, med få vilopauser vid byten.

Jag spelar mest på kul bara för att hålla igång, är inte särskilt bra men tycker det är roligt. Det tror jag är viktigt om man ska träna, att man försöker göra något man tycker är roligt istället för att tvinga sig ut i löpspåret. Det finns ju så många olika aktiviteter man kan ägna sig åt för att träna konditionen. Har man hund kan man träna agility eller vad det nu heter tillsammans med hunden för att få lite motion. För er som inte känner till aktiviteten så är Agility när man springer bredvid hunden som ska klara en hinderbana.

Har man inte hund kan man träna orientering, fotboll, badminton, tennis, squash och liknande. Simning är också rätt bra motion.

Men jag beundrar alla som orkar ge sig på sådana där ensamsporter där man måste ha en uthållighet som inte är av denna värld, till exempel maratonlöpare, vasaloppsåkare, vätternrundancyklister med flera. Jag tycker det är roligare med lagsporter eller sådana idrotter där man tränar tillsammans med någon annan, ex badminton.

Om man är elitidrottare har man ju också ofta olika typer av mål, till exempel att vinna VM i fotboll. Jag tror det är bra att sätta upp sådana mål även om man är amatöridrottare, det blir som en extra sporre. Apropå VM, år 2022 ska fotbolls-VM spelas i Qatar där det råder olidlig hetta.. Undrar hur många fotbollsspelare som kände sig sporrade att åka dit när man offentliggjorde att Qatar fick mästerskapet? Det kan ju inte vara så kul att träna och träna för att ligga på topp och kunna prestera sitt yttersta inför världens ögon och sen kastas in i en bastu och försöka spela på topp..

Nu verkar man i alla fall ha tagit värmeproblemet på allvar och flyttar VM-turneringen till vintermånaderna. Det kommer kännas väldigt märkligt. Men innan mästerskapet i Qatar så ska VM hållas i Sochi i Ryssland 2018 och just nu pågår VM-kvalen dit och om du vill följa kvalet så hittar du kommande matcher på fotbollsvm.se.

Det var nog allt för i dag, nu ska jag plåstra om mina stackars tår och slötitta på någon gammal beckfilm innan jag somnar helt utmattad på soffan. I morgon ska jag på visning igen, jag hoppas det finns hiss ifall jag har träningsvärk!