Presidentval och EM

Fotbolls-EM börjar snartI november är det dags för presidentval i USA. Visste du att man kan betta på vem som vinner valet? Jag fick reda på det någon gång när jag skulle kolla efter bästa oddset på en PSG-match på en oddssida. Då hittade jag ett inlägg som innehöll oddsen på de olika presidentkandidaterna. Tror Hillary Clinton hade lägst odds näst följt av Marco Rubio. Den omtalade Donald Trump hade vinnaroddset 7,50.

Nu har oddsen krympt rejält mellan Clinton och Trump, ett spel på Clinton som vinnare ger just nu 1,57 gånger pengarna medan ett bet på Trump ger 2,75 gånger pengarna om satsningen går hem. Om jag hade kunnat betta på att Donald Trump skulle bli en seriös, eller oseriös hur man nu vill se det, utmanare om presidentposten för ett år sedan så hade jag definitivt inte satsat mina pengar på den gubben! Märkligt hur allting kan utveckla sig ibland. Hoppas det inte blir Trump ändå, han verkar ha rätt extrema åsikter om både det ena och det andra och man undrar vad han skulle ställa till med om han kom till makten, jag tänker att det skulle bli lite som med Bush fast typ värre. Cliton verkar mer sansad och verkar ju ha lite bra idéer i alla fall, sen vore det häftigt med en kvinlig president också, det vore väl första gången i USA om jag kommer ihåg rätt.

Men innan USA-valet är det ju både ett fotbolls-EM och ett sommar-OS och säkerligen en hel del annat intressant att se fram emot. Det lär bli fullspäckat med sport i alla fall, det är då ett som är säkert. Under EM tror jag det blir tre matcher om dagen till att börja med, och under OS brukar det ju rulla sändningar konstant från morgon till kväll så det kommer nog bli mycket tv-tittande för mig den här sommaren. TV-tider för EM-matcherna kan du hitta här hos fotbollsem.net.

Jag undrar hur det kommer gå för Sverige i EM. Första matchen är mot Irland som precis som Sverige fick spela play off för att ta sig vidare till em-slutspelet. Förutom Irland finns både Italien och Belgien i samma grupp som Sverige, två tuffa motståndare och oddsen på att Sverige skulle gå vidare är nog rätt små.. Mötet mot Irland måste Sverige i stort sett vinna för att ha en chans att gå vidare till slutspelet. Vi har ju en del spelare som visat god form inför VM som Zlatan och Guidetti, så det bådar ju lite gott iaf.

Sist jag kollade var Tyskland och Frankrike som är värdnation favoriter att ta hem EM-titeln. Det hade varit fantastiskt kul att kunna vara på plats och se mästerskapet. Tänk att se finalen live på Stade de France! Det tror jag nästan vem som helst skulle ha uppskattat oavsett om man gillar fotboll eller inte, vilken stämning det måste vara på en sån final. Särskilt om värdnationen är en av finalisterna, då måste det ju verkligen koka inne på arenan av glädje och förväntan!

Arenorna är ju dessutom ett helt kapitel för sig. Vilka gigantiska publikmagneter de är! På den här sidan kunde jag läsa att Stade de France är den största med plats för över 80 000 åskådare medan den minsta av de 10 EM-arenorna i Frankrike ligger i Tolouse och rymmer 33 000 personer.

Själv gillar jag ju verkligen fotboll, men jag är inget direkt tittarproffs eller fanatiker. Jag följer de matcher jag tycker verkar intressanta helt enkelt, och under mästerskap brukar jag tycka de flesta matcher är intressanta så det kommer bli en kul sommar tror jag. Sverige följer man ju såklart och så hänger jag ju med i vad som skrivs i tidningarna, så lite koll har man ju ändå.