Trendkänsliga stockholmare?

trender och inredningFör ett tag sen läste jag en artikel som handlade om varför stockholmare är så trendkänsliga i sin inredningsstil. Eftersom jag är på jakt efter bostad och tänker mycket på inredning och liknande så kunde jag naturligtvis inte låta bli att klicka på artikeln. Slutsatsen var ungefär att stockholmare är så trendkänsliga för att de ser bostaden som ett investeringsobjekt på ett annat sätt än befolkningen i stort. Jag antar att man menar att stockholmarna inreder trendigt för att man ska få snygga mäklarbilder om man eventuellt ska flytta och därmed få bättre betalt för sin bostad.

Jag vet inte riktigt om jag håller med där. Jag tror snarare det enorma utbudet av snygga accessoarer, möbler och övrig heminredning är så stort i dag att det är det som triggar oss att handla och därmed inreda trendigt. Sen hjälper det ju till att det finns inredningsprogram på tv, massor av nätbutiker och sociala medier som instagram och pinterest där man kan hämta inspiration.

Jag vet inte om stockholmare är så himla mer benägna att inreda trendigt, kanske beror det mer på att det finns ett större utbud av möbler att välja mellan i storstan. Kanske har man mer pengar att röra sig med så att man kan investera i sin heminredning? Eller så är det så enkelt som slutsatsen i tidningen, att vi inreder som en investering bara det att det låter så sorgligt så att jag inte vill tro det!

Själv tycker jag man knappt vågar sticka in huvudet i en inredningsaffär eftersom det finns så mycket snyggt. Köplusten slår till direkt och man måste verkligen behärska sig för att inte komma hem med nya kuddar, handdukar, påslakan, tallrikar med mera varje gång man är ute och shoppar. För att inte tala om alla snygga möbler man hittar. Om jag hade råd hade jag säkert bytt soffa två gånger om året och matbord minst en gång. Har det funnits så här mycket snyggt förut? Det kommer nytt i en sån stadig takt att man häpnar!

Jaja, det är ingen idé att fundera över inredning nu. Måste till att börja med hitta en lägenhet. Jakten går deprimerande dåligt.