Längesen

vintersport - skidor

Hej på er,

Nu var det ett tag sen jag skrev sist och både sommar-OS, jul och nyår har passerat. Men jag tänkte försöka komma igång med bloggen i gen.

Jag har ju tidigare varit inne på hur mycket jag uppskattar vinter-os. Nyss satt jag och slösurfade lite på youtube efter roliga sportklipp och ett av de roligaste och mest världsberömda sportögonblicken måste ha varit när Steven Bradbury vann guldet i short track i OS 2002. Trots att han låg absolut sist så gick han och vann på grund av att alla motståndare föll precis innan mållinjen! En helt osannolik vinnarhistoria som bara skulle kunna ske i just skridskogrenarna! Du kan kolla in klippet på den historiska segern på youtube, tror olympiska kommittéen har den upplagd på sin kanal.

Det är också rätt kul att kolla på fotbollsmissar. Det har verkligen gjorts en och annan tabbe genom åren! En favorit är en fotbollsmålvakt som ska kasta ut bollen till sina medspelare men som råkar kasta in den i mål istället. Undrar hur man känner sig då? Om det är någon gång man vill sjunka genom jorden så lär det vara då. Att göra en sån miss inför lagkamrater, motståndare och publik kan inte vara roligt. Men jag är dock tacksam, det förgyllde min dag lite grann då det såg så himla kul ut.

Vad är det man säger nu igen. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen? Det kanske ligger något i det!

Men det finns ju också en hel del helt fantastiska idrottsprestationer man vill kolla på om och om igen också. Snygga mål, snygga räddningar, snygga passningar, fantastiska sprinterlopp, världsrekordhopp med mera. Zlatan har bidragit med en hel del snygga grejer som är sevärda och det finns för övrigt mängder med fotbollsklipp att titta på.

Under OS:et i somras skapades det också et en hel del nya oförglömliga ögonblick, såväl misstag som underverk skedde precis som det brukar. Jag undrar om man redan nu kan betta på hur många medaljer Sverige tar under nästa sommar-OS. I så fall ska jag nog satsa en slant. Får kolla in på vinstraden och se om de har listat några odds för OS i Tokyo 2020.  Förra OS:et, i Rio, blev det sammanlagt 11 medaljer varav två var guld. Jag hoppas det blir några fler medaljer än så nästa gång, och jag hoppas guld framförallt på fler guld! Sverige ligger ju bra till i den totala medaljligan så den platsen vill vi ju inte tappa. Dock är Sverige inte längre en av de stora nationerna i Sommar-OS vilket är mycket tråkigt.