Kul Youtubekanaler för filmnördar!

Humorkanaler på youtube om filmerJag älskar film och på Youtube finns massor av kul klipp på temat film att ta del av! I dag ska jag tipsa om några av mina favoritkanaler på Youtube som betraktar kända filmer ur ett mer humoristiskt perspektiv.

En av mina favoritkanaler på Youtube är Screen Junkies. De gör humoristiska videoklipp om kända och nya filmer. Bland annat gör de något som de kallar för honest trailer där de gör en egen trailer där de driver med filmen i fråga, så kallade honest trailers fyllda av sarkasm och roliga poänger. Oavsett om du tycker filmen är bra eller inte så är dessa honest trailer jätteroliga, det finns ju svagheter i varje film och dessa nosar de upp och driver med i sina trailers.

De har gjort honest trailers med filmer som Die hard, Armageddon, Jurassic park, Pearl harbor, Fantastic Four, Star Wars med flera. Många av dessa trailers handlar om filmer inom superhjälte/fantasygenren, men de har även trailers om vanliga action- och dramafilmer. En av de roligaste honest trailer som de har gjort är den om den första transformers-filmen… Så klockren.

I skrivande stund finns över 100 olika honest trailer att ta del av. Du hittar dem som sagt på Youtube om du är intresserad! Så nu har du många timmar av skratt framför dig!

Screen Junkies har även gjort en hel del annat. De brukar bland annat uppmärksamma den årliga Oscarsgalan med ett roligt klipp. I år var temat vad några av de nominerade skådisarna gjorde innan de blev kändisar. De har också korat 2015 års bästa och sämsta tv-serier och filmer och mycket annat. Sen har de också mindre klipp där de snabbt går igenom en nysläppt film där de diskuterar vad som var bra och dåligt och framförallt om filmen i sig var bra eller dålig, ett mer seriöst upplägg alltså. Allt kan ju inte var humoristiskt 🙂

Sen har gör Screen Junkies även andra klipp som exempelvis movie fights där 3-4 personer ska argumentera varför vissa filmer är bättre än andra, och vinner gör såklart den med bästa argumenten. Detta är mycket underhållande samtidigt som man får vet mer om vissa filmer, saker som man inte visste sedan tidigare. Jag brukar lyssna på dessa när jag är i köket och fixar disken eller lagar mat för mig själv.

För den filmintresserade är ett besök hos Screen Junkies verkligen ett måste.

En annan Youtubekanal för filmnördar är moviemistakes. Där hittar man klipp på filmmissar och kul topplistor. Över 100 klipp med filmmissar har de producerat. Bland annat kan man se vilka missar som gjorts i Shrek plus en del andra kul iakttagelser! Andra filmer de skärskådat är exempelvis Toy Story, Cars, Captain America, Gone Girl med flera.

Ett annat program som fokuserar på filmmissar är Everything Wrong som visas på Youtubekanalen Cinema Sins. På bara några minuter går de igenom kända filmer och räknar upp olika misstag som gjorts och varför, så det går rätt fort mellan poängerna. Cinema Sins påpekar missar men gör det med glimten i ögat och en del filmer får till och med ”bonusrundor” där filmen får extra poäng bara för att vissa misstag är så himla dumma. Till exempel om filmskaparna använt klyschor eller har logiska luckor i filmen.

Screen Rant är också en youtubekanal med inriktning på filmmissar. Där hittar du klipp som ”10 movie mistakes that made the final cut” och ”10 movie mistakes you missed in popular films” och liknande.

Nostalgia Critic, på Kanalen Awesome, är en annan som kör mycket filmvideos. Han går igenom sin analys och kritik av olika filmer men på ett humoristiskt sätt. Även om han har många poänger och analyserar filmerna bra, så är det hans personlighet som är det roligaste.

Det finns mängder av fler kanaler att räkna upp, men gå ut på youtube själv och kolla så hittar du med alla sannolikhet någon kanal som passar dig.