Filmbesvikelse

Besviken dinosaurie

Hej!

Hoppas allt är bra med er trots snökaos och kyla. I dag tänkte jag gnälla lite. Är så besviken på en film.. Jurassic World. Har fortfarande inte kommit över besvikelsen.

Jag älskade verkligen Jurassic Park och har sett den filmen fler gånger än jag kan minnas. Det är verkligen en magisk film som har allt, en film som man sugs in i, en film som man tänker tillbaka på med glädje.

The Lost World och Jurassic Park 3 var kanske inga höjdarfilmer men båda hade i alla fall någon typ av rim och reson, även om slutet på The Lost World var lite fånig.

Men tillbaka till Jurassic World…. Redan från start så kände jag att de verkligen försökte att få en att sugas in i filmen… men det blev tyvärr mer tvärtom. Det blev för övertydligt. När man sitter och tänker på att nu vill dem si och så, då vet man att det är en dålig film.

Det är dock inte det värsta. Det värsta är att de tar Jurassic Park konceptet och gör det till en monsterfilm. En film där logik inte finns. Där smarta personer tar dåliga beslut och där dinosaurierna gör precis vad de ska precis när de behöver det, det vill säga de dyker upp på rätt platser hela tiden och gör det som de behöver göra, varken mer eller mindre, för att filmen ska bli mer händelserik. Typiskt för Hollywoodfilmer.

Sen att filmen, som ska ha kostat så mycket pengar, ser sämre ut än vad Jurassic Park, som hade premiär 1993. Visst flera av dinosaurierna var bra animerade, men det var också många som var väldigt dåligt gjorda att man verkligen såg och tänkte på att de var datorgjorda, det gjorde man inte i originalfilmen.

Det är inte allt… de flesta av karaktärerna i filmen är endimensionella och tar som sagt konstiga och renturtav dåliga beslut när de egentligen är oerhört begåvade och smarta personer. Hur skulle de annars byggt upp den park med allt vad det innebär. Urskumt. Hur tänkte producenterna egentligen?

Jag har försökt att vara spoilerfri i detta inlägga men det är en sak jag verkligen undrar… ****Spoiler alert**** Hur kan Claire i högklackat, ja hon hade det genom hela filmen när de var ute och letade i djungeln, springa ifrån en Tyrannosaurus Rex? Jag kan ju knappt springa överhuvudtaget i högklackat… hon måste ha tränat ordentligt på det. När hon släppte ut Rexen från sin inhängnad så var hon typ tjugo meter ifrån den men sen spring hon femtio meter och den har fortfarande knappt närmat sig, hur är det möjligt?

Sen kan man ju också fråga sig varför det fanns en öppning från Rexens inhängnad till den delen där turisterna vistades…

Det är sådana saker som gör denna film många andra filmer dåliga… och tro mig det fanns många sånna saker i denna film. Om du har sett filmen och inte tycker så, se den igen och verkligen tänk igenom olika sekvenser så förstår du vad jag menar.

Nä denna film hade så mycket potential och var så hypad på förhand. 1/5 skulle jag säga, ettan är för att den ändå var underhållande, även om det inte var mycket till en riktig film.